Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Το τοπικό κράτος στη «μεταμνημονιακή» εποχή - Παρασκευή 30/11 Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής

29/11/2018
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2018 06:21


Το «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή» διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 7.00 στο χώρο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Το Τοπικό Κράτος στη «μεταμνημονιακή» εποχή».

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά από σχεδόν μια δεκαετία κρίσης και μνημονίων; Πώς μπορούμε να ανατρέψουμε το παρόν και το μέλλον της διαρκούς λιτότητας, της γενίκευσης της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών; Πώς θα υψώσουμε το ανάστημά μας σε κάθε γειτονιά ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού και του εθνικισμού;

Ο Μανόλης Αθανασίου εκ μέρους του Συντονιστικού του «Φυσάει Κόντρα» θα ανοίξει και συντονίσει τη συζήτηση. Ο Χρήστος Αργύρης, γιατρός και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματά, θα μεταφέρει τις εμπειρίες για τους εργατικούς αγώνες και την πάλη για δημόσια υγεία. Ο δημοτικός σύμβουλος Χολαργού- Παπάγου, Περικλής Ζήκας θα εστιάσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και των κοινών αγαθών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την «αξιοποίηση» από το ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, Στέλλα Τζανίνη, μέσα από την παρέμβασή της θα αναδείξει τα ζητήματα του Δήμου και του αγώνα για την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας αλλά και της υψηλής ποιότητας δημόσιων υπηρεσιών.

Φυσικά, έπειτα από τις εισαγωγικές παρεμβάσεις θα ακολουθήσει διάλογος με όσους και όσες επιθυμούν να πάρουν το λόγο. Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας να παραβρεθούν στην εκδήλωσή μας.

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»