Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Ώδινεν ΣΥΡΙΖΑ και έτεκεν... ''tabula rasa'' και στο βάθος το ''colpo grosso''

17/01/2019
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2019 00:41


Ώδινεν ΣΥΡΙΖΑ και έτεκεν «Θείον βρέφος» “tabula rasa”, κατά κόσμον Δημοτικού Συμβουλίου «κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Μετά από 2,5 χρόνια μηδενικής, ουσιαστικά, παρουσίας στην πόλη μας και τρία δημόσια καλέσματα σε διάστημα έξι μηνών (25/04, 20/06 & 22/10/2018), άνευ κοινωνικής ανταπόκρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ Παπάγου-Χολαργού ανακοίνωσε την ίδρυση της νέας Δημοτικής Παράταξής του με την επωνυμία «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών» και τον επικεφαλής της (προσοχή! όχι υποψήφιο Δήμαρχο) τον γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ως «κυβερνητικό εκπρόσωπο», που σφετερίστηκε την έδρα του «Δικτύου Πολιτών», αλλά και “tabula rasa” ένεκα της “μνημειώδους” δήλωσής του στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, στις 30 Ιανουαρίου 2018:

«Επειδή βλέπω ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία ελάχιστα μέχρι τώρα για όλα αυτά τα θέματα που δημιουργήθηκαν και συζητήθηκαν, δεν θα απασχολήσω για πολύ, απλώς θα πω δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι, όσον αφορά εμένα, την κομματική μου, πολιτική μου και ιδεολογική μου ταυτότητα την αφήνω έξω από αυτή την αίθουσα, σε αυτή την αίθουσα ερχόμαστε να κάνουμε άλλη δουλειά…».

Η αποθέωση του «απολιτίκ»!

Έχουμε δηλαδή ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ένα Δημοτικό Σύμβουλο “tabula rasa” !

Έτσι εξηγείται και το ότι ψήφισε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του οδοφωτισμού του Δήμου μας, αλλά και το ότι καταψήφισε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς / κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, κλπ

Στο “Forum για την πόλη” είμαστε αναφανδόν, με χέρια και με πόδια, υπέρ της υποψηφιότητάς του (για το βιβλίο Γκίνες - Guinness World Records) και ευχόμαστε και εις ανώτερα !!!!

Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από την «ίδρυση» (22/10) της νέας συριζοπαράταξης και την ανακήρυξη του “tabula rasa” ως επικεφαλής της, αλλά εξακολουθούν να είναι «άφαντοι» στο προσκήνιο, αλλά ενεργοί στο παρασκήνιο για το… “colpo grosso”».

Ποιο “colpo grosso”; θα αναρωτιέστε.

Καταρχήν χρησιμοποιούμε τον όρο που είναι κατάλληλος για την περίπτωση. Όταν ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις (μαέστρους στην πολιτική εξαπάτηση), αναζητάς το νέο κόλπο πολιτικής εξαπάτησης που στήνουν. Όπως έχουμε πει, αναζητάμε την ουσία πίσω από τα επιφαινόμενα.

Στην περίπτωσή μας το “colpo grosso” λέγεται «Συμμαχία για έναν (δήθεν) υπερκομματικό υποψήφιο Δήμαρχο με έμπνευση από το μέλλον», αφού το παρελθόν και το παρόν αυτών που το προωθούν είναι βαθέως επιλήψιμο και συνεπώς αναγκαίο να το αποσιωπήσουν / κουκουλώσουν.

Ποιοι το προωθούν;

Μα οι νεομνημονιακοί Συριζαίοι, αλλά και αυτοί που:

α) συμμετείχαν παράνομα στις εκλογές του 2014,

β) καυχιόντουσαν (εγγράφως) ότι: «Μεταξύ των μελών μας συγκαταλέγονται άτομα από κάθε κομματική αφετηρία και κάθε πολιτική ιδεολογία. Ως εκ τούτου αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του συλλόγου μας είναι μέλη και ανώτατα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ» και

γ) σιτίζονται τα τελευταία είκοσι χρόνια από διάφορους Δημοτικούς Προϋπολογισμούς. Προφανώς με «έμπνευση από το μέλλον…».

Και βέβαια το «κερασάκι στην τούρτα», δηλαδή το επίσημο χρίσμα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, στις 02/01/2019, όπου ανάμεσα στους πρώτους 52 επικεφαλής που έχουν εκλέξει οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και ο Νικήτας Κανάκης.

Τώρα βέβαια θα απορήσετε ποια παράταξη εξέλεξε τον Νικήτα Κανάκη, που εμφανίστηκε -υποτίθεται- χωρίς παράταξη;

Θα απορείτε επίσης γιατί δεν πήρε το χρίσμα ο “tabula rassa” ως εκλεγμένος επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ;

Η απάντηση είναι ότι κάποιες φορές τα σενάρια πολιτικής εξαπάτησης αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού, αφού ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα»…

Γιατί, φυσικά, ένας “tabula rassa” δεν θα μπορούσε να αναλάβει το “colpo grosso”, εξού και δεν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του ως Δημάρχου, αλλά από την άλλη και η υποψηφιότητα του Νικήτα Κανάκη μόνο «υπερκομματική» δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Νικήτας Κανάκης είναι το «δεξί χέρι» της Λούκας Κατσέλη. Είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» που έφτιαξε το 2012 η Λούκα Κατσέλη (πρώην υπουργός του ΓΑΠ).

Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 η «Κοινωνική Συμφωνία» στήριξε εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι οι προτεινόμενοι από αυτήν υποψήφιοι δεν εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτιά του, λόγω της απόρριψής τους από τις Νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο 2015 η Λούκα Κατσέλη ανταμείφθηκε για τη στάση της, με το διορισμό της από τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Έκτοτε, ανήκει στο «βαθύ κράτος» του Μαξίμου.

Στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 η «Κοινωνική Συμφωνία» ανακοίνωσε και πάλι δημόσια τη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές και από τη δήλωση της Λούκας Κατσέλη στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού: "Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο κέντρο μιας εν δυνάμει μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας", ότι εντάσσεται πλήρως στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός να περισωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση, αφετέρου να διεμβολίσει και να υπονομεύσει το «Κίνημα Αλλαγής» μετά την ξεκάθαρη άρνηση από τη Φώφη Γεννηματά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογική συνεργασία.

Η επιλογή λοιπόν και παντί τρόπω προώθηση και «αξιοποίηση» του Νικήτα Κανάκη στοχεύει κι υπηρετεί την κεντρική πολιτική αναμέτρηση που είναι το μείζον ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.



Σημ. 1 : Ο τίτλος του άρθρου είναι «εμπνευσμένος» από την ευρέως γνωστή σατυρική φράση «Ώδινεν όρος και έτεκε μυν», που σημαίνει «κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι», δηλαδή «πολύ κακό για το τίποτα». Φράση που χρησιμοποιούμε για να στιγματίσουμε την ασημαντότητα του αποτελέσματος μιας απόφασης ή ενός έργου, που έχει προαναγγελθεί με βαρύγδουπες δηλώσεις από τους ιθύνοντες / εμπλεκόμενους σε αυτά.

Την φράση παραθέτει ο σατιρικός συγγραφέας, ρήτορας και δημιουργός του σατιρικού διαλόγου Λουκιανός ο Σαμοσατεύς (περ. 125 μ.Χ. - 180 μ.Χ.) από τα Σαμόσατα της Συρίας στο έργο του «Πῶς δεῖ ἱστορίαν συγγράφειν».

Σε αυτό κατηγορεί τους ιστορικούς της εποχής του ότι ακολουθούν άκριτα τα κλασικά πρότυπα, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πολιτική ικανότητα, που την αποκτούν μετά από άσκηση, για να γράψουν σωστά την Ιστορία.

Με την εν λόγω φράση καυτηριάζει τον πολύ θόρυβο που έκαναν, γράφοντας πληθώρα έργων μετά τον πόλεμο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βήρου εναντίον των Πάρθων (162 – 166 μ.Χ.), έργα πομπώδη και κακόγουστα τα οποία εγκωμίαζαν χωρίς μέτρο τα κατορθώματα των Ρωμαίων.

Σημ. 2: Θα σχολιάσουμε προσεχώς τη βιντεοπαρουσίαση του Νικήτα Κανάκη