Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού

07/02/2019
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2019 01:36


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με απόφασή του στις 24/1/2019,  συνδράμει τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού με το ποσό των 140.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου (μπαλονιού), έργο προϋπολογισμού 254.200 ευρώ.

Τα δύο ανοιχτά γήπεδα, τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί, θα σκεπασθούν με το λυόμενο στέγαστρο, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση συστήματος ψύξης- θέρμανσης.

Η κατασκευή θα αποτελείται από δύο (2) τμήματα, τα οποία θα συναρμολογούνται με ειδικά τεμάχια σύνδεσης εξασφαλίζοντας την εύκολη μεταφορά και ανέγερσή του. Σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αποθηκευτεί για μελλοντική χρήση.

Το σύστημα, που θα αποτελείται από διπλή μεμβράνη, θα διατηρείται στη μορφή και στις διαστάσεις του με την συνεχή παροχή αέρα εντός του χώρου, επιτυγχάνοντας συγχρόνως συνεχή εξαερισμό του κελύφους.

Ο φωτισμός θα αποτελείται από 20 προβολείς led 250 W, οι οποίοι θα αναρτούνται από την μεμβράνη με ειδικά τεμάχια.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο  γίνεται με σκοπό οι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται, καθόλη τη διάρκεια του έτους και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.