Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων

24/05/2019
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 11:57


Προς
Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.)

Μετσόβου 15
Αθήνα 10682
Υπόψιν : Προέδρου Δ.Σ. ΟΑΣΑ
Χολαργός, 24 Μαΐου 2019

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μας σας ζητούμε να εξετάσετε τη λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων.

Όπως γνωρίζετε, οι υφιστάμενες 4 λεωφορειακές γραμμές και 1 γραμμή τρόλεϊ 24ωρης λειτουργίας (Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά, 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 500 Πειραιάς – Κηφισιά, 790 Γλυφάδα – Περιστέρι, Τρόλεϊ 11 Α. Πατήσια – Παγκράτι – Ν. Ελβετία) δεν καλύπτουν/εξυπηρετούν τον άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας με νυχτερινά ωράρια λειτουργίας, αλλά και οι νέοι/ες που βγαίνουν να διασκεδάσουν στο κέντρο της Αθήνας και είναι κάτοικοι στους όμορους της Λεωφόρου Μεσογείων Δήμους, να υποχρεώνονται στη χρήση του ταξί με διπλή νυχτερινή ταρίφα, ή να αναμένουν την έναρξη των πρώτων πρωϊνών δρομολογίων των ΜΜΜ.

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της γραμμής 3 του Μετρό κατά 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, σίγουρα βοηθάει, αλλά δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο της «Μελέτης - εμπειρογνωμοσύνης αξιολόγησης του υφιστάμενου συγκοινωνιακού δικτύου και προδιαγραφής παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς» που βρίσκεται σε εξέλιξη, χρειάζεται να ενταχθεί και ο σχεδιασμός και η λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων.

Εναλλακτικά, η γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου, με άρση των περιορισμών επιβίβασης – αποβίβασης για τις νυχτερινές ώρες (αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση), μπορεί να εξυπηρετήσει τον άξονα της λεωφόρου Μεσογείων και να ενισχύσει τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και θετική ανταπόκρισή σας.

 
Με τιμή,

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου»
και Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού
Ζήκας Περικλής