Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Ημερίδα για ένα Αποτελεσματικό Εθνικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

21/07/2019
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2019 06:29


Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ΡΑΦΗΝΑ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΥΡΑ - ΑΡΑΦΗΝΙΔΩΝ ΑΛΩΝ 3)

Ημερίδα με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά», την οποία συν-διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 12:00, στη Ραφήνα (Ξενοδοχείο ΑΥΡΑ - Αραφηνίδων Αλών 3).

Ένα χρόνο μετά την εθνική καταστροφή που συντελέστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης και η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την έναρξη ενός ουσιαστικού δημόσιου διαλόγου, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. Με στόχο την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, των πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή.

Φιλοδοξία μας είναι μέσα από το διάλογο να μπουν οι βάσεις για την αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την ενημέρωση και την εκπαίδευση του πληθυσμού, αλλά και των δυνατοτήτων του εθελοντικού κινήματος, προκειμένου να επιτύχουμε την πλήρη αποτελεσματικότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Στην Εκδήλωση, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα, θα παρουσιαστεί η Πρόταση για το:
«Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Αττικής – Διεθνείς και Εθνικές Παράμετροι Σχεδιασμού»

Η παρουσία σας στην εκδήλωση στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, της ενότητας των δυνάμεων αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να κάνουμε μια νέα αρχή στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:30 π.μ. :  Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων

11:45 π.μ. :  Ομιλία Γεώργιου Πατούλη, Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου

12:00 π.μ. :  Ομιλία Ευάγγελου Μπουρνούς, Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου

12:15 μ.μ. :  Ομιλία του Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Ο.Α.Σ.Π.

«Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Αττικής – Διεθνείς και Εθνικές Παράμετροι Σχεδιασμού»

12:45 μ.μ. :  Ανταλλαγή Απόψεων - Συζήτηση

Πρόσκληση

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Πηγή