Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων και στο ΙΑΣΩ GENERAL στο Χολαργό - Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6 μμ

23/03/2021
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 21:45


Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στηρίζει την κινητοποίηση

Το δημόσιο σύστημα Υγείας, «δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν τον βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού».

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το Σισμανόγλειο, ο Ερυθρός Σταυρός ακόμα και κλινικές του Ογκολογικών Νοσοκομείων όπως του «Μεταξά». Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα.

Το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων μαζικών φορέων , όπως και πολλές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας δείχνουν τον δρόμο. Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων

την Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 6μμ.,

στο υπουργείο Υγείας,

και έξω από τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια:

Στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά.

Στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους.

Στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και στο «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι.

Στο «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας.