Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

05/04/2021
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 16:37


Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Πολιτών σχετικά με τη στάση των δημοτικών συμβούλων της πόλης μας, της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, σε ιδιαίτερα σοβαρά θέματα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης :

 

“Ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στις 23 Μαρτίου 2021, οι δημοτικοί σύμβουλοι οι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία, της Συμπολίτευσης, αλλά και της Αντιπολίτευσης, έδωσαν ένα ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού σε 4 πράξεις :

Πράξη 1η : Αρνήθηκαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν υπέρ της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών που πρότεινε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για να πάψουν να υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Στοιχήθηκαν έτσι με την ιδεοληπτικά εμμονική άρνηση της κυβέρνησης και την άποψη Βορίδη ότι αποτελεί «αχρείαστο κόστος».

Πράξη 2η : Αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση για κλείσιμο της χωματερής της Φυλής.

Στοιχήθηκαν έτσι με την άρνηση της κυβέρνησης, που προωθεί τη διατήρηση και επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής για άλλα τριάντα χρόνια καθώς και την καύση των απορριμμάτων, παρότι δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την υφιστάμενη κατάσταση.

«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές» είχε χαρακτηρίσει τη χωματερή της Φυλής, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίσημη έκθεσή της.

Πράξη 3η : Αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ΟΤΑ και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. (Εξαίρεση η παράταξη Δ. Τούτουζα).

Πράξη 4η : Αρνήθηκαν να ψηφίσουν τις μίνιμουμ επτά προτάσεις που καταθέσαμε για το νομοσχέδιο Βορίδη για τον εκλογικό νόμο. Αρνητικοί σε όλες, ακόμη και στις δύο προτάσεις που δήλωσαν ότι συμφωνούν.

Και καλά η παράταξη του Δημάρχου ποντάρει στο ότι θα επωφεληθεί από τις έδρες που θα κλέψει από την αντιπολίτευση. Οι παρατάξεις όμως της αντιπολίτευσης (των Δ. Τούτουζα και Κ. Τίγκα) να είναι υπέρ ενός εκλογικού συστήματος που τους κλέβει έδρες και τις δίνει στην παράταξη του Δημάρχου; Βασιλικότεροι του Βασιλέως… και λένε ότι κάνουν αντιπολίτευση; Η στάση τους αποτελεί ρεσιτάλ Σουρεαλισμού…!!

Το «Φινάλε» ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου, που είπε επί λέξει, σχετικά με το θέμα του εκλογικού νόμου:

Με είχε ρωτήσει ο κ. Ζήκας αν σκοπεύω να το φέρω και είπα ότι δεν θα το φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) για το λόγο ότι δεν πιστεύω ότι το κάθε Δ.Σ. πρέπει να συζητάει τον εκλογικό νόμο.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε :

Γι’ αυτό κιόλας όταν ήρθε το σχέδιο του Κλεισθένη, με το οποίο είμασταν κάθετα αντίθετοι, δεν το φέραμε εμείς στο Δ.Σ., παρόλο που είχαμε μια ευρεία πλειοψηφία, να πάρουμε κάποια απόφαση και να τη στείλουμε στην τότε κυβέρνηση.

Και όμως, η παράταξη του Δημάρχου το 2018, και έφερε στο Δ.Σ. για συζήτηση το ψήφισμα που προωθούσε ο κ. Πατούλης, αρχικά στην ΚΕΔΕ και μετά σε όλα τα Δ.Σ. της χώρας, ενάντια στο σχέδιο εκλογικού νόμου των ΣΥΡΙΖΑνελ, και το ψήφισαν, όπως και τώρα, με απόλυτη κομματική πειθαρχία (συνεδρίαση 10ης Μαΐου 2018 - Απόφαση 117).

Ανακόλουθοι σε αυτά που λένε και κάνουν, πολιτικά εκτεθειμένοι για την τυφλή κομματική στοίχιση, αλλά και με μερίδιο ευθύνης για τη συναίνεση στις εγκληματικές πολιτικές (στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη διαχείριση των απορριμμάτων), τις αντεργατικές (ανακύκλωση ανεργίας) και αντιδημοκρατικές πολιτικές (εκλογικός νόμος) που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

05/04/2021

Η Συντονιστική Επιτροπή

του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου