Forum για την πόλη

Παπάγου Χολαργού

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικήτας Κανάκης υποψήφιος Δήμαρχος;

20/10/2018
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2018 10:02


Πέρασαν 2,5 χρόνια από την αποχώρηση των Συριζαίων από το «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου» και η παρουσία τους στην πόλη μας ήταν ουσιαστικά μηδενική.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δύο δημόσια καλέσματα για δημιουργία νέας παράταξης, χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. Το νέο δημόσιο κάλεσμα των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τις 22 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, στις τοπικές ιστοσελίδες αναφέρεται ως σχεδόν βέβαιη η υποψηφιότητα του Νικήτα Κανάκη ως υποψήφιου Δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νικήτας Κανάκης ήταν μέλος της ΑΚΙΠΟ (Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών) με επικεφαλής τον Χρήστο Δασκαλόπουλο.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 ο Χρ. Δασκαλόπουλος (ΑΚΙΠΟ) ήρθε 3ος, πίσω από τον Παναγιώτη Δεμερτζή και το Δημήτρη Νικολάου που εξελέγη Δήμαρχος.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ο Χρ. Δασκαλόπουλος δεν κατάφερε να πάρει το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ και η ΑΚΙΠΟ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις εκλογές.

Έκτοτε ο Νικήτας Κανάκης, μετά τις προσπάθειες καθόδου με τον Χρ. Δασκαλόπουλο, ουσιαστικά έριξε μαύρη πέτρα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης μας.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 αποφάσισε να κατέρθει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δημότης του Δήμου μας η υποψηφιότητά του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά ένα μικρό αριθμό σταυρών (στο Χολαργό 599 σταυροί και στον Παπάγο 74 σταυροί).

Στις Ευρωεκλογές 2014, δήλωσε στη σελίδα του στο facebook :
«Με την ίδια πάντα λογική του εθελοντή ενώνω τις μικρές μου δυνάμεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι πολιτικός ούτε σκοπεύω να γίνω. Άλλωστε είναι πολλά αυτά που δεν ξέρω».

Η δήλωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ειλικρινής, δεδομένου ότι η συμμετοχή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο σε μη εκλόγιμη θέση, είναι συμβολική και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η θέση όμως του επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και είναι ξεκάθαρα πολιτική θέση.

Μένει να δούμε αν τελικά θα είναι συνεπής με την παλαιότερη δήλωσή του «Δεν είμαι πολιτικός ούτε σκοπεύω να γίνω. Άλλωστε είναι πολλά αυτά που δεν ξέρω» ή θα παίξει ως «πολιτικό δεκανίκι» το τοπικό πολιτικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελλείψει άλλου υποψηφίου, οι Συριζαίοι και κάποιοι που συμμετείχαν παράνομα στις εκλογές του 2014 και καυχιόντουσαν ότι στη συλλογικότητά τους έχουν και στελέχη της Χρυσής Αυγής, επιχειρούν να του φτιάξουν «προφίλ» υπερκομματικής υποψηφιότητας, ενώ θα είναι ξεκάθαρα υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι, πως είτε αυτός, είτε οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος /-α του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει να αντιμετωπίσει την δικαιολογημένη οργή των πολιτών για τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές και την πολιτική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρο επίσης είναι ότι αν τον ρωτήσετε αν είναι ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση θα είναι όχι. Όσο περνάει ο καιρός όλο και λιγότεροι θα δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ … Εξάλλου τόσο ο Νίκος Τόσκας, όσο και ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργοί που παραιτήθηκαν δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια χαρά εφάρμοζαν τις μνημονιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντός ψαλμός ….